Щодня у жорстокій боротьбі Україна втрачає своїх синів. Кожен із загиблих воїнів залишиться у нашій пам'яті, ніби лебідь у небесах, вдячність за їхній подвиг житиме у серцях українців, у піснях, що їх співа народ. І тому 28 березня ми зібралися на мітинг з нагоди відкриття пам'ятної дошки випускника нашої школи, загиблого в боях на Сході України, Крутяка Йосипа Петровича. Допоки ми живі - житиме пам’ять про наших героїв. Йосип Крутяк з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.

Переглядів: 234 | Додав: адміністратор | Дата: 01.04.2019 | Коментарі (0)

Матінка Земля - наша годувальниця, наш спільний дім, в якому створені Богом для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям ... 29 березня учні Пониквянської школи відзначили Всесвітній День Землі, організувавши толоку. Таким чином ми внесли свою лепту, щоб зробити довкілля чистішим.

" />

Переглядів: 247 | Додав: адміністратор | Дата: 01.04.2019 | Коментарі (0)

20 березня 2019 року районний семінар вчителів історії  «Уміння вчитися впродовж життя - важлива ключова компетентність. Пізнавальні вміння як компонент змісту шкільної історичної освіти. Предметна компетентність учнів як орієнтир сучасного навчання у школі» проходив у Пониквянській ЗОШ І-ІІІст.

Радо зустрівши гостей,  керівник навчального закладу Боруцький Ігор Станіславович розповів історію населеного пункту та  школи, провів екскурсію. Розкриваючи тему заняття, учасники заняття акцентували увагу на історичній освіті, яка  ґрунтується на національній ідентичності, пам»яті, знанні, досвіді, ціннісних оцінок подій минулого, що справили вирішальний вплив на становлення, самоусвідомлення , державотворчі й цивілізаційні досягнення Українського народу. В основі цього лежить навчання впродовж життя не одного покоління українців. Тему розкривали: методист районного методичного кабінету Сірко Лариса Василівна «Формування наукової картини суспільного життя у часово-просторовому вимірі. Формування компетентностей у сферах особистого і суспільного життя та у навчанні. Предметна компетентність учнів як орієнтир сучасного навчання у школі», вчитель історії та правознавства Берлинської ЗОШ І ... Читати далі »

Переглядів: 298 | Додав: адміністратор | Дата: 01.04.2019 | Коментарі (0)